ΗΠΑ: Χορήγηση συμβουλευτικού καθεστώτος από τον ΟΗΕ σε ελληνική ΜΚΟ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Χορήγηση συμβουλευτικού καθεστώτος από τον ΟΗΕ σε ελληνική ΜΚΟ

Η Επιτροπή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC), κατά την τακτική της συνεδρίαση, αποφάσισε τη χορήγηση συμβουλευτικού καθεστώτος στην ελληνική ΜΚΟ «Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών».

Στόχοι της εν λόγω ΜΚΟ, που έχει έδρα την Αθήνα, είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών της Διασποράς και αυτών που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, η υποστήριξη και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και την Τένεδο, η αλληλεγγύη και υποστήριξη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και η συστηματική μελέτη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου και των καταγεγραμμένων περιπτώσεων παραβίασης των διατάξεων του Κεφαλαίου περί Προστασίας των Μειονοτήτων της Συνθήκης της Λωζάνης.

Τέλος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών εργάζεται για την προώθηση και διαφύλαξη των κατάλληλων συνθηκών, με σκοπό την παραμονή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης στον τόπο καταγωγής τους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ