Ρωσία:Ο 'Ασαντ γνωρίζει τις ευθύνες του, δήλωσε ο Λαβρόφ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία:Ο 'Ασαντ γνωρίζει τις ευθύνες του, δήλωσε ο Λαβρόφ

Η Μόσχα θέλει να ζουν ειρηνικά οι αραβικές χώρες και ο σύρος πρόεδρος γνωρίζει τις ευθύνες του, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αρχίζοντας συνομιλίες στη Δαμασκό με τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

«Ο ηγέτης κάθε χώρας πρέπει να γνωρίζει το μερίδιο της ευθύνης του. Εσείς γνωρίζετε το δικό σας», φέρεται ότι τόνισε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με τον Ασαντ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Είναι προς το συμφέρον μας να ζουν ειρηνικά οι αραβικές χώρες», πρόσθεσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το RIA.

Η επίσκεψη Λαβρόφ στη Δαμασκό πραγματοποιείται μετά το βέτο που άσκησαν Ρωσία και Κίνα στο σχέδιο απόφασης που παρουσίασαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δυτικές και αραβικές χώρες, το οποίο καταδικάζει την καταστολή στη Συρία.

Το ρώσο υπουργό υποδέχθηκαν χιλιάδες Σύροι που συγκεντρώθηκαν στη Δαμασκό για να «ευχαριστήσουν» τη Ρωσία.

«Ευχαριστούμε Ρωσία, ευχαριστούμε Κίνα», φώναζε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους της Δαμασκού απ΄όπου πέρασε η αυτοκινητοπομπή του ρώσου υπουργού.

Ο Λαβρόφ και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας Μιχαήλ Φραντκόφ πραγματοποιούν 24ωρη επίσκεψη στη Συρία, η οποία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Μόσχας για «άμεση σταθεροποίηση της κατάστασης με την άμεση εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει φθάσει η ώρα».

Την ελπίδα ότι η επίσκεψη Λαβρόφ θα αποδώσει καρπούς εξέφρασε σήμερα η Κίνα, η οποία τάχθηκε για μια ακόμα φορά υπέρ μιας «πολιτικής λύσης» για τον τερματισμό της βίας στη Συρία και ανακοίνωσε το σχέδιό της να στείλει απεσταλμένο της στην περιοχή.

«Ελπίζουμε ότι οι μεσολαβητικές προσπάθειες της Ρωσίας θα αποδώσουν καρπούς», τόνισε ο Λιου Γουεϊμίν, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει απεσταλμένο στις χώρες της περιοχής και να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο για την επίλυση της συριακής κρίσης», πρόσθεσε ο Λιου.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ελπίδα να δώσει ο Λαβρόφ στο καθεστώς του Άσαντ, «να καταλάβει πόσο απομονωμένο είναι», ενώ ο Αραβικός Σύνδεσμος υποσχέθηκε να συνεχίσει να συνεργάζεται με το καθεστώς του Ασαντ, αλλά και με την αντιπολίτευση για την εξεύρεση «πολιτικής λύσης».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ