Ιταλία: Η Ρώμη ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της από τη Δαμασκό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Η Ρώμη ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της από τη Δαμασκό

Η Ιταλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Συρία «για διαβουλεύσεις» μετά «τις απαράδεκτες βιαιότητες που διαπράχθηκαν από το καθεστώς της Δαμασκού», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ιταλική πρεσβεία στη συριακή πρωτεύουσα παραμένει «ανοικτή και λειτουργική για να εγγυάται τη βοήθεια προς τους συμπολίτες που είναι παρόντες στη χώρα και συνεχίζει να παρακολουθεί με τη μεγαλύτερη προσοχή τις εξελίξεις της τρέχουσας πολύ σοβαρής κρίσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τη Δευτέρα, υπενθυμίζεται στο κείμενο, ο γενικός γραμματέας του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών είχε εκφράσει στον πρεσβευτή της Συρίας στη Ρώμη Χαντούρ Χάσαν την «αυστηρότερη καταδίκη και την αγανάκτηση της ιταλικής κυβέρνησης για τις απαράδεκτες βιαιότητες που διαπράττονται από το καθεστώς της Δαμασκού σε βάρος του άμαχου πληθυσμού».

Χθες η Βρετανία είχε ανακαλέσει για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της ενώ οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ