Ο Σαρκοζί υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών Γκεάν, ο οποίος κατηγορείται για ξενοφοβία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Σαρκοζί υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών Γκεάν, ο οποίος κατηγορείται για ξενοφοβία

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υπερασπίστηκε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, που κατηγορείται για ξενοφοβία μετά τις δηλώσεις του ότι «όλοι οι πολιτισμοί δεν αξίζουν το ίδιο».

«Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ένας πολιτισμός, ένα καθεστώς, μία κοινωνία που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν τα ίδια δικαιώματα και την ίδια θέση με τους άνδρες δεν έχει την ίδια αξία», είπε ο Σαρκοζί σε συνέντευξή του που μαγνητοσκοπήθηκε σήμερα το απόγευμα και θα μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά δίκτυα France 2 και ZDF, προσθέτοντας ότι «είναι λογικό».

Στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον φοιτητών οπαδών της Δεξιάς το Σάββατο ο Γκεάν είχε δηλώσει ότι «όλοι οι πολιτισμοί δεν αξίζουν το ίδιο», ενώ ζήτησε να «προστατευθεί ο πολιτισμός μας».

«Αντίθετα με την ιδεολογία της σχετικότητας της Αριστεράς, για εμάς όλοι οι πολιτισμοί δεν έχουν την ίδια αξία», πρόσθεσε ο Γκεάν, που είναι επίσης υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης.

«(Οι πολιτισμοί) που υπερασπίζονται την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη μάς φαίνονται ανώτεροι από εκείνους που αποδέχονται την τυραννία, το εθνικό ή κοινωνικό μίσος και μειώνουν τις γυναίκες», επεσήμανε ο γάλλος υπουργός.

«Γι' αυτό πρέπει να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας», κατέληξε ο Γκεάν.

Οι δηλώσεις του γάλλου υπουργού προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε ότι ο Γκεάν «θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με την κοινωνία παρά να σχολιάζει τον πολιτισμό».

Πάντως τα μέλη του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, υποστήριξαν τον Γκεάν αν και παραδέχθηκαν ότι η επιλογή της λέξης "πολιτισμός" δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Νικολά Σαρκοζί ξενοφοβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ