Λαβρόφ: «Απρεπή και υστερική» χαρακτήρισε την αντίδραση της Δύσης στο ρωσικό βέτο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Λαβρόφ: «Απρεπή και υστερική» χαρακτήρισε την αντίδραση της Δύσης στο ρωσικό βέτο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «απρεπή και υστερική» την αντίδραση της Δύσης απέναντι στο σινο-ρωσικό βέτο στο σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας που καταδίκαζε την άγρια καταστολή στη Συρία και δήλωσε ότι θα είχε οδηγήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να πάρει το μέρος της μίας πλευράς σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

«Ορισμένες φωνές στη Δύση, οι οποίες αντιδρούν στην ψήφο στον ΟΗΕ είναι απρεπείς και σχεδόν υστερικές», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πολλοί δυτικοί διπλωμάτες και αναλυτές δήλωσαν χθες ότι το διπλό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα ενθαρρύνει τον Μπασάρ αλ Ασαντ να συνεχίσει την άγρια καταστολή της συριακής αντιπολίτευσης.

«Ενα ρητό λέει 'Οποιος θυμώνει σπανίως έχει δίκιο'. Οι υστερικές δηλώσεις έχουν ως στόχο να κρύψουν αυτό που συμβαίνει, το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές πηγές για τη βία στη Συρία», είπε.

Είναι η δεύτερη φορά που η Μόσχα και το Πεκίνο εμποδίζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας να βγει από την 11μηνη σιωπή του για τη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας περί τους 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή της αντικαθεστωτικού κινήματος.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μπαχρέιν και αρνήθηκε να πει ποιο μήνυμα θα μεταφέρει στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ αύριο κατά τη επίσκεψή του στη Δαμασκό.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι η Μόσχα πιέζει το καθεστώς της Δαμασκού να εφαρμόσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις ταχύτερα, αλλά ορισμένοι αντικαθεστωτικοί εκμεταλλεύονται το κίνημα διαμαρτυρίας στη Συρία για να ζητήσουν «βίαιη αλλαγή του καθεστώτος».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ