Ουκρανία- Πολωνία: 109 οι νεκροί από το κρύο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ουκρανία- Πολωνία: 109 οι νεκροί από το κρύο

Εκατόν ένας άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει από τις 27 Ιανουαρίου την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Στη διάρκεια της περιόδου του πολύ μεγάλου ψύχους, έχασαν τη ζωή τους 101 πρόσωπα, 11 από τα οποία στο νοσοκομείο, ενώ 64 βρέθηκαν στο δρόμο και 26 στην κατοικία τους», ανακοίνωσε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άστεγοι. Εκατοντάδες άλλοι έχουν νοσηλευθεί για κρυοπαγήματα και υποθερμία.

Το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί έφτασαν τους 38. Η Ουκρανία περνάει τον πιο ψυχρό χειμώνα των έξι τελευταίων ετών. Στη διάρκεια της νύχτας, οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 33 βαθμούς υπό το μηδέν.

Από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοινώθηκε εξάλλου πως οι θερμοκρασίες δεν πρόκειται να ανέβουν άμεσα. Τη νύκτα θα κυμαίνονται από 25 ως 30 βαθμούς υπό το μηδέν και την ημέρα από 16 ως 21 βαθμούς υπό το μηδέν.

Στην Πολωνία το ψύχος στοίχισε τη ζωή σε άλλους οκτώ ανθρώπους κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Οι θερμοκρασίες στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έπεσαν στους 35 βαθμούς υπό το μηδέν.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άστεγοι. Συνολικά από την αρχή του κύματος ψύχους, πριν από οκτώ ημέρες, 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πολωνία από υποθερμία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από το Νοέμβριο, το ψύχος έχει προκαλέσει στη χώρα αυτή το θάνατο συνολικά 75 ανθρώπων. Πέρυσι οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Πολωνία είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 212 ανθρώπους.

Στη Ρωσία, όπου οι θερμοκρασίες φλερτάρουν σήμερα στη Μόσχα με τους 25 βαθμούς υπό το μηδέν και πλησιάζουν τους -50 στη Γιακουτία (ανατολική Σιβηρία), οι αρχές ανακοίνωσαν πως από την 1η Ιανουαρίου 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σ' όλη τη χώρα εξαιτίας του ψύχους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ