Η Ρωσία θα ασκήσει βέτο σε περίπτωση ψηφοφορίας του αραβικού σχεδίου σήμερα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Ρωσία θα ασκήσει βέτο σε περίπτωση ψηφοφορίας του αραβικού σχεδίου σήμερα

Βέτο ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει η Ρωσία, στην περίπτωση που το σχέδιο λύσης που προτείνει ο Αραβικός Σύνδεσμος για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, τεθεί, ακόμη και σήμερα Παρασκευή, σε ψηφοφορία.

Ο ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, μετέφερε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την ώρα που συνεδρίαζαν κεκλεισμένων των θυρών, αφήνοντας το περιθώριο για εικασίες περί επικείμενης συμφωνίας με το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, τη στάση που θα κρατήσει η Ρωσία, στην περίπτωση που τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προχωρήσουν σήμερα σε ψηφοφορία.

Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο στο σχέδιο λύσης του Αραβικού Συνδέσμου είναι η φράση «(το Συμβούλιο παρέχει) την πλήρη υποστήριξη» στο αραβικό σχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, καλεί το πρόεδρο Μπασάρ αλ - Ασαντ να παραιτηθεί από την εξουσία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ