Ισραήλ: Ποσοστό 75% συγκεντρώνει ο Νετανιάχου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Ποσοστό 75% συγκεντρώνει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κέρδισε τις εκλογές για την ηγεσία του δεξιού κόμματος Λικούντ, αλλά ο αντίπαλός του Μοσέ Φάιγκλιν, υποστηριζόμενος από τους σκληροπυρηνικούς του κόμματος κατάφερε να αποσπάσει το ένα τέταρτο των ψήφων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Νετανιάχου συγκέντρωσε το 75% των ψήφων, αν και όπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του στόχος του ήταν να ξεπεράσει το 80%, διευκρινίζει το ραδιόφωνο, επικαλούμενο τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα.

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 48%, κατώτερο των προσδοκιών του ισραηλινού πρωθυπουργού που απηύθυνε πιεστικές εκκλήσεις στα 125.000 μέλη του Λικούντ για να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επανεκλέγεται για πέμπτη φορά επικεφαλής του Λικούντ, εξετάζει το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υποστηρίζει η εφημερίδα Ydiot Aharanot.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Νετανιάχου θα οδηγήσει το Λικούντ σε νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ