Ο πρώην δικτάτορας Ντιβαλιέ πρέπει να δικαστεί για φόνους και βασανιστήρια, υποστηρίζει ο ΟΗΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο πρώην δικτάτορας Ντιβαλιέ πρέπει να δικαστεί για φόνους και βασανιστήρια, υποστηρίζει ο ΟΗΕ

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε την απογοήτευσή της για την πρόταση να δικαστεί ο πρώην δικτάτορας της Αϊτής Ζαν-Κλοντ Ντιβαλιέ για διαφθορά αντί να του απαγγελθούν κατηγορίες για δολοφονίες, βασανιστήρια και βιασμούς που διαπράχθηκαν την εποχή της παντοδυναμίας του.

«Πολύ σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως βασανιστήρια, βιασμοί και εκτελέσεις χωρίς δίκη καταγράφηκαν από διεθνείς και αϊτινές οργανώσεις (...) επί Ντιβαλιέ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ύπατος Αρμοστής Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Η Ύπατη Αρμοστεία έχει υπενθυμίσει κατ' επανάληψη στην Αϊτή ότι έχει υποχρέωση να ερευνήσει αυτές τις καταγεγραμμένες σοβαρές παραβιάσεις και να ασκήσει διώξεις σε όσους ευθύνονται για αυτές», πρόσθεσε.

Την Δευτέρα ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αϊτής αποφάσισε ότι ο Ντιβαλιέ θα κατηγορηθεί μόνο για διαφθορά. Ο Ντιβαλιέ κυβέρνησε την Αϊτή για 15 χρόνια και από το 1986 ζούσε εξόριστος στη Γαλλία μέχρι πέρσι, οπότε επέστρεψε στη χώρα του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ καταδίκη δικτάτορας φόνοι Ντιβαλιέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ