Ρουμανία: Προσβλητική χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός την καταδίκη του για διαφθορά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Προσβλητική χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός την καταδίκη του για διαφθορά

Προσβλητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του ρουμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Άντριαν Ναστάζε την επικύρωση της εναντίον του καταδίκης σε φυλάκιση δύο ετών από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Όπως είπε ο Άντριαν Ναστάζε, η απόφαση είναι προσβλητική, «ξεκάθαρα πολιτική» και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να ασκήσει έφεση.

«Εξεπλάγην δυσάρεστα από την απόφαση ... Είναι προφανές πως πρόκειται για πολιτική ποινή που πηγάζει από μια πολιτική υπόθεση, την εκλογική εκστρατεία του 2004. Και το σίγουρο είναι πως αυτός που κέρδισε τις εκλογές- αν και δεν είμαι σίγουρος αν όντως τις κέρδισε- εκδικείται αυτόν που τις έχασε- αν και δεν είμαι σίγουρος αν όντως τις έχασε. Αυτοί που σίγουρα έχασαν είναι οι πολίτες της Ρουμανίας, γι' αυτό και τόσο πολλοί εξ αυτών είναι σήμερα στους δρόμους» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά.

Ανέφερε ακόμη πως θα ασκήσει έφεση επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και δήλωσε αποφασισμένος να προσφύγει ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν χρειαστεί.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ