ΗΠΑ: Απογοήτευση για την απαγόρευση εξόδου Αμερικανών πολιτών από την Αίγυπτο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Απογοήτευση για την απαγόρευση εξόδου Αμερικανών πολιτών από την Αίγυπτο

Ο Λευκός Οίκος άσκησε σήμερα κριτική στην απόφαση της Αιγύπτου να απαγορεύσει σε ορισμένους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα και την απογοήτευσή μας ότι ορισμένοι πολίτες δεν μπορούν να φύγουν από την Αίγυπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Αίγυπτος έχει επιβάλει ταξιδιωτική απαγόρευση σε τέσσερα μέλη μιας χρηματοδοτούμενης από τις ΗΠΑ μη κυβερνητικής οργάνωσης υπέρ του εκδημοκρατισμού της χώρας στο πλαίσιο μιας διένεξης για τις δραστηριότητές της.

Από τα τέσσερα αυτά πρόσωπα-μέλη του Διεθνούς Ινστιτούτου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ (International Republican Institute, IRI), τα τρία έχουν την αμερικανική υπηκοότητα. Ο ένας είναι ο Σαμ Λαχούντ, διευθυντής του IRI στην Αίγυπτο και γιος του υπουργού Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρέι Λαχούντ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ