Συνάντηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με την Ένωση Παράκτιων Δήμων Τουρκίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Συνάντηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με την Ένωση Παράκτιων Δήμων Τουρκίας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Παράκτιων Δήμων της Τουρκίας, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Hursit Aktenir, ενώ τον συνόδευσαν εκπρόσωποι των παράλιων Δήμων της Τουρκίας.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την τουρκική αντιπροσωπεία για την επίσκεψή της και τόνισε την αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών από τους εκπροσώπους των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων των δύο πλευρών, με στόχο την κοινή αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον. Στη συζήτηση τονίστηκε, ακόμη, ότι είναι αναγκαία η σύσφιξη και η συνεργασία σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σταύρος Δημηρούδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου-Λήμνου, Θράσος Καλογρίδης, ο αντιδήμαρχος Λέσβου, Ιωάννης Τσακίρης και ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», Γιώργος Παπαπορφυρίου.

Ο περιφερειάρχης με την ολοκλήρωση της συνάντησης, αποδέχτηκε πρόταση, η Περιφέρεια να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις των παράκτιων Δήμων αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και την εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ