Έως τα τέλη Μαρτίου ο διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού μετοχών που έχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Έως τα τέλη Μαρτίου ο διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού μετοχών που έχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ

Το ελληνικό Δημόσιο επιδιώκει να προκηρύξει έως τα τέλη Μαρτίου διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού των μετοχών του στον ΟΠΑΠ, δήλωσε στο Ρόιτερ ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΔ) κ. Ιωάννης Κουκιάδης. «Ο στόχος είναι να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός στο πρώτο τρίμηνο», δήλωσε ο κ. Κουκιάδης, ενώ δεν θέλησε να προεξοφλήσει τον χρόνο ολοκλήρωσής του.

«Υπάρχουν μία σειρά από θέματα που εμπλέκονται στην ολοκλήρωση (της πώλησης), τα οποία δεν μπορούν να προσδιορισθούν χρονικά», είπε ο κ. Κουκιάδης, προσθέτοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον». Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε το 29% των μετοχών του στο ΤΑΙΠΔ. Η συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ - ο οποίος έχει συνολική χρηματιστηριακή αξία 2,3 δισ. ευρώ - ανέρχεται στο 34%. Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΔ δήλωσε ότι ο νέος στόχος για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2012 είναι 4,7 δισ. ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ