Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πιθανή κατάργηση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πιθανή κατάργηση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας έκαναν σήμερα εκπρόσωποι των διδασκόντων τα μαθήματα της Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία.

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος, «το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής φαίνεται πως δεν είναι πλέον στις επιλογές του υπουργείου Παιδείας, παρά το γεγονός πως έτσι και εξυπηρετούνται μορφωτικές ανάγκες, αλλά και οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών για τη μέχρι τώρα προσφορά του ήταν πολύ θετικές».

Η Ομοσπονδία διεκδικεί την προσθήκη του μαθήματος του Θεάτρου ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου, την αποκλειστική ανάθεση των μαθημάτων Θεατρικής Αγωγής και Θεάτρου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στους εξειδικευμένους για το αντικείμενο του θεάτρου κλάδους, τη σύσταση κλάδου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη δημιουργία οργανικών θέσεων.

Τέλος, ζητεί τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής που εργάζονται ήδη στα σχολεία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ