Η Δαμασκός συμφωνεί σε ανεπίσημες συνομιλίες με την αντιπολίτευση στη Ρωσία. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Δαμασκός συμφωνεί σε ανεπίσημες συνομιλίες με την αντιπολίτευση στη Ρωσία.

Οι συριακές αρχές είναι σύμφωνες να αρχίσουν ανεπίσημες συνομιλίες με την αντιπολίτευση στη Μόσχα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο η συριακή αντιπολίτευση διευκρίνισε πως δεν έχει λάβει καμιά επίσημη πρόσκληση για συνομιλίες στη Ρωσία και πως, αν την λάβει,θα την αρνηθεί.

«Προτείναμε στις συριακές αρχές και στην αντιπολίτευση να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη Μόσχα στις ημερομηνίες που τους εξυπηρετούν για ανεπίσημες επαφές χωρίς εκ των προτέρων όρους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ήδη λάβαμε μια θετική απάντηση από την πλευρά των συριακών αρχών (...) Ελπίζουμε ότι οι αντιπολιτευόμενοι θα συμφωνήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες», προσθέτει το υπουργείο.

Ωστόσο ανώτερο στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε σήμερα πως το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει λάβει οποιαδήποτε επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τις συριακές αρχές στη Ρωσία και πως θα την απορρίψει εφόσον την λάβει.

«Δεν έχουμε λάβει επισήμως τέτοια προσφορά και πιστεύω πως, αν υπάρχει μια τέτοια προσφορά, δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από μια προσπάθεια να επηρεαστεί το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ). Όμως λέω σαφώς πως η θέση μας δεν έχει αλλάξει και πως η θέση αυτή είναι ότι δεν υπάρχει διάλογος με τον (πρόεδρο Μπασάρ) Άσαντ», δήλωσε ο Αμπντέλ Μπάσετ Σέντα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Σέντα έκανε δηλώσεις τηλεφωνικά από τη Νέα Υόρκη όπου παρακολουθεί την προσπάθεια του Αραβικού Συνδέσμου να κερδίσει την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας στο ειρηνευτικό σχέδιό του για τη Συρία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ