Σομαλία: 'Αγνωστοι δολοφόνησαν τον διευθυντή ενός ραδιοφωνικού σταθμού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σομαλία: 'Αγνωστοι δολοφόνησαν τον διευθυντή ενός ραδιοφωνικού σταθμού

Ο διευθυντής ενός σημαντικού ραδιοφωνικού σταθμού της Σομαλίας, του Shabele, δολοφονήθηκε χθες από ενόπλους έξω από το σπίτι του στο Μογκαντίσου.

«Δύο άνδρες που κρατούσαν πιστόλια πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον του και πέθανε ακαριαία, απόψε ανησυχούμε πολύ», είπε ένας συνάδελφος του θύματος, ο Άνταν Γιάρε.

Οι δράστες σταμάτησαν τον διευθυντή του σταθμού, Χασάν Οσμάν, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, στην περιοχή Μαντίνα, και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και το στήθος. «Δεν ξέρουμε ποιοί ήταν αλλά τον πυροβόλησαν χωρίς έλεος», είπε ο Μοχάμεντ Μοάλιμ, συγγενής του δημοσιογράφου.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός διέκοψε το πρόγραμμά του και άρχισε να μεταδίδει στίχους του Κορανίου σε ένδειξη πένθους.

Η Σομαλία, όπου ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται εδώ και 20 χρόνια, θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για τους δημοσιογράφους. Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι από το 2007 στη χώρα αυτή έχουν σκοτωθεί 25 δημοσιογράφοι. Τον ίδιο μήνα, ένας άνδρας που φορούσε στρατιωτική στολή, σκότωσε ένα δημοσιογράφο που εργαζόταν για έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Τον Οκτώβριο ένας Μαλαίσιος εικονολήπτης σκοτώθηκε στο Μογκαντίσου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων και ανδρών της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom) που στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.

Στις αρχές Αυγούστου οι αντάρτες αποχώρησαν από το Μογκαντίσου όμως η πρωτεύουσα παραμένει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος όπου συχνά σημειώνονται επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα ή χειροβομβίδες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ραδιόφωνο Σομαλία δολοφονία άγνωστοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ