Σενεγάλη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σενεγάλη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Ένας από τα σημαντικότερα στελέχη του αντιπολιτευόμενου Κινήματος της 23ης Ιουνίου (Μ23) της Σενεγάλης, ο Αλιούν Τιν, οδηγήθηκε σήμερα στην αστυνομική διέυθυνση στο Ντακάρ, όπως έγινε γνωστό από άλλα μέλη του κινήματος και επιβεβαιώθηκε από το δικηγόρο του.

«Μόλις μάθαμε ότι ο Αλιούν Τιν βρίσκεται στην DIC», την υπηρεσία εγκληματικών ερευνών, είπε ο Αμάτ Ντανσόκο, επίσης στέλεχης του M23, προσθέτοντας: «Θα πάμε όλοι μαζί στην DIC για να του εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του».

Ο Ντανσόκο δεν διευκρίνισε αν ο Τιν έχει συλληφθεί.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στους δρόμους που οδηγούν στην έδρα της αστυνομίας και ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους ηγέτες του Μ23 να φτάσουν στο κτίριο.

Ο Ντανσόκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι έχουν γίνει συλλήψεις, χωρίς να προσδιορίσει πόσες:. «Μάθαμε ότι σε όλη τη Σενεγάλη σήμερα συνελήφθησαν δεκάδες πολίτες», μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή το Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε την υποψηφιότητα του προέδρου Αμπντουλαγέ Ουαντέ για τις προεδρικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου.

«Δεν έχουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων, επειδή έχουν γίνει (συλλήψεις) σε όλη τη χώρα», είπε ένα άλλο ηγετικό στέλεχος του κινήματος, ο Μακί Σαλ, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. «Υπήρχαν παντού διαδηλώσεις, μέχρι τις 4 ή τις 5 τα ξημερώματα σε ορισμένες περιοχές. Το πρωί οι διαδηλώσεις ξανάρχισαν. Έγιναν συλλήψεις για τις οποίες είμαστε ενήμεροι. Έγιναν και άλλες. Η επιτροπή που συστήθηκε για το σκοπό αυτό θα μας δώσει τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ