Μειώθηκαν οι αφίξεις τουριστών από ορισμένες χώρες λόγω της αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Μειώθηκαν οι αφίξεις τουριστών από ορισμένες χώρες λόγω της αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα

Η εξαιρετικά δυσμενής δημοσιότητα που δέχθηκε η Ελλάδα στο εξωτερικό επηρέασε αρνητικά τις αφίξεις από ορισμένες χώρες, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας. Χαρακτηριστική περίπτωση που επιβεβαιώνει την εκτίμηση αυτή αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία από όπου σημειώθηκε πτώση των αφίξεων στο εννεάμηνο κατά -5,7%, αλλά εξακολουθεί να παραμένει η πρώτη χώρα προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα με 1,4 εκατ. αφίξεις. Επίσης, σημαντική πτώση των αφίξεων σημειώθηκε από την Φιλανδία, την Αυστρία και την Ουγγαρία. Από την άλλη πλευρά, παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οι αφίξεις τουριστών από μεγάλες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κίνα, ενώ και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στο σχετικά χαμηλό επίπεδο των 388 χιλ. στο εννεάμηνο του 2011 (-1,1%).

Γενικότερα σημειώνεται αύξηση των αφίξεων κατά 10,4% στο εννεάμηνο του 2011, με ικανοποιητική αύξηση των αφίξεων κατά 12,9% από την Γερμανία, κατά 35,9% από τη Γαλλία, κατά 32,3% από το Βέλγιο, κατά 9,2% από την Ιταλία, κατά 27,3% από την Ελβετία, κατά 31,1% από τη Νορβηγία, κατά 23,4% από τη Σουηδία, κατά 58% από τη Ρωσία, και κατά 15,2% από την Πολωνία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ