ΗΠΑ: Ο υπουργός Οικονομικών Γκάιτνερ επικρίνει την Κίνα για το γουάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

ΗΠΑ: Ο υπουργός Οικονομικών Γκάιτνερ επικρίνει την Κίνα για το γουάν

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εξέφρασε σήμερα στο Νταβός τη λύπη του για το ότι η Κίνα κρατά το νόμισμά της, το γουάν, κάτω από την πραγματική του αξία, εκτιμώντας ότι το Πεκίνο δεν έχει άλλη επιλογή από την ανατίμησή του.

Σύμφωνα με τον Γκάιτνερ, το Πεκίνο έχει οικοδομήσει τον κατασκευαστικό του τομέα σε βάρος των εμπορικών του εταίρων, διατηρώντας "την συναλλαγματική ισοτιμία του κάτω από το πραγματικό της επίπεδο για κάποιο χρονικό διάστημα, παρά τη σταδιακή ανατίμηση του".

Αυτές οι πρακτικές είναι «πολύ επιζήμιες όχι μόνο για τους οικονομικούς εταίρους, αλλά και για το παγκόσμιο σύστημα εμπορίου», πρόσθεσε.

«Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε την Κίνα με σημαντικό τρόπο σε αυτόν τον τομέα», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που υποτιμά το νόμισμά της, και ότι και άλλα νομίσματα που συνδέονται με το δολάριο βρίσκονται επίσης στην ίδια κατάσταση.

«Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα νομίσματα θα πρέπει να ανατιμηθούν πολύ σημαντικά, αυτό θα συμβεί ούτως ή άλλως», τόνισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ