Ελεύθερος ο Νορβηγός υπάλληλος του ΟΗΕ στην Υεμένη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ελεύθερος ο Νορβηγός υπάλληλος του ΟΗΕ στην Υεμένη

Ο νορβηγός υπάλληλος του ΟΗΕ, ο οποίος είχε απαχθεί πριν από περίπου δέκα ημέρες από μέλη μιας φυλής στην Υεμένη, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική κυβέρνηση.

«Νιώθω χαρά και ανακούφιση καθώς ο Νορβηγός που είχε απαχθεί στην Υεμένη είναι ελεύθερος, σώος και αβλαβής», δήλωσε ο νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Ο 34χρονος άνδρας είχε απαχθεί στη Σαναά στα μέσα Ιανουαρίου από ενόπλους μιας φυλής που ήθελε ν΄ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της Υεμένης ν΄απελευθερώσει ένα σύντροφό τους που βρίσκεται στη φυλακή.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις αρχές της Υεμένης για τις προσπάθειές που κατέβαλαν για την απελευθέρωση του ομήρου», τόνισε ο Στέρε.

Στην Υεμένη σημειώνονται συχνά απαγωγές ξένων υπηκόων από ένοπλα μέλη φυλών που επιβάλλουν το νόμο σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στόχος τους είναι ν΄ασκούν πιέσεις στις αρχές για την ικανοποίηση διαφόρων αιτημάτων τους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ