Κροατία: Κίνημα ζητά την ακύρωση του δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Κίνημα ζητά την ακύρωση του δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ

Το «Κίνημα για την Κροατία- Όχι στην ΕΕ» κατέθεσε στην Κρατική Εκλογική Επιτροπή αίτημα για ακύρωση του δημοψηφίσματος για την προσχώρηση της Κροατίας στην ΕΕ, που διενεργήθηκε στις 22 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομο.

Εκπρόσωποι του Κινήματος τόνισαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάγκρεμπ, ότι το δημοψήφισμα πρέπει να ακυρωθεί, επειδή ο νόμος περί δημοψηφίσματος δεν εναρμονίστηκε με τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και τις διατάξεις του για το δημοψήφισμα που υιοθετήθηκαν πριν από δύο χρόνια και επισήμαναν ότι την ευθύνη φέρει η Κροατική Βουλή.

Το μέλος του «Κινήματος για την Κροατία- Όχι στην ΕΕ» Ντράζεν Κελεμίνετς δήλωσε ότι το δημοψήφισμα απέτυχε, επειδή η συμμετοχή των εκλογέων ήταν μόλις στο 43%.

Για να είναι ένα δημοψήφισμα έγκυρο, βάσει του νόμου περί δημοψηφίσματος, η συμμετοχή πρέπει να είναι στο 50% συν ένας ψηφοφόρος, τόνισε ο κ. Κελεμίνετς και ζήτησε από την Κρατική Εκλογική Επιτροπή να κηρύξει άκυρη την ψηφοφορία.

Το μέλος του Κινήματος Νάτκο Κοβάτσεβιτς τόνισε ότι πρέπει να προκηρυχθούν νέες βουλευτικές εκλογές και να παραιτηθεί η κυβέρνηση, επειδή τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δείχνουν ότι απώλεσε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ