Πάτρα: Ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη των 32 πρέσβεων ξένων κρατών στη Δυτική Ελλάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πάτρα: Ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη των 32 πρέσβεων ξένων κρατών στη Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα η τριήμερη επίσκεψη στη Δυτική Ελλάδα 32 πρέσβεων, εμπορικών και οικονομικών ακολούθων ξένων κρατών που υπηρετούν στην Ελλάδα. Η αποστολή των εκπροσώπων των ξένων πρεσβειών συναντήθηκε με επιχειρηματίες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή.

«Αφετηρία για γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, τη σημερινή, πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τα βασικά οικονομικά μεγέθη που χαρακτηρίζουν τη Δυτική Ελλάδα, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Ακόμη, αναφέρθηκε και σε ορισμένες αναπτυξιακές της δυνατότητες, όπως η ΝΑΒΙΠΕ στο Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας, το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας και το λιμάνι του Κατακόλου, που μπορούν όπως είπε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών από το εξωτερικό.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του «Invest in Greece», Άρης Συγγρός, παρουσίασε το έργο του Οργανισμού που εκπροσωπεί, ως «πλατφόρμα προαγωγής της εξωστρέφειας της χώρας», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Περιφερειών. Ταυτόχρονα, ο Άρης Συγγρός παρουσίασε το νομικό πλαίσιο της υποδοχής ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και αναφέρθηκε ειδικά στο ρόλο της Δυτικής Ελλάδας ως πύλης που συνδέει την Ευρώπη με την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, αναφέρθηκε στις συνολικά 65 παρουσίες σε κλαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό που έχει προγραμματίσει για φέτος ο ΟΠΕ, αλλά και στις 19 επιχειρηματικές αποστολές σε διάφορα κράτη-αγορές. Ταυτόχρονα, εξήγησε τη σημασία και το χαρακτήρα που είχε το σεμινάριο το οποίο έγινε στην Πάτρα για εξαγωγείς, όπου οι εμπορικοί ακόλουθοι των ελληνικών πρεσβειών στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Τουρκία παρουσίασαν στους επιχειρηματίες της Δυτικής Ελλάδας τις προϋποθέσεις εξαγωγών στις αγορές των αντίστοιχων κρατών.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Σπηλιόπουλος, ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη στρατηγική θέση της Δυτικής Ελλάδας και στις δυνατότητες που έχει στις συνδυασμένες μεταφορές. Επίσης, έκανε αναφορά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σημειώνοντας ότι πρωτοπορεί σε έρευνα και καινοτομία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ