Κόσοβο: Επικίνδυνο το δημοψήφισμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κόσοβο: Επικίνδυνο το δημοψήφισμα

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο βόρειο Κόσοβο είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς οι πολίτες του Κοσόβου δεν θα έχουν όφελος και η Σερβία θα έχει μόνο ζημία απ' αυτό» δήλωσε ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης, αρμόδιος για το Κόσοβο, Γκόραν Μπογντάνοβιτς.

«Την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με τους δημάρχους του βορείου Κοσόβου υπέδειξα ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν είναι αναγκαία. Αντί να καταναλώνουμε ενέργεια για να επιλυθούν φλέγοντα ζητήματα, ασχολούμαστε με στενά κομματικά συμφέροντα και πολιτικολογίες» ανέφερε ο κ. Μπογκντάνοβιτς σε δηλώσεις του στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό Pink.

Ο υπουργός της Σερβίας, αρμόδιος για θέματα Κόσοβου, ανέφερε ότι από τη συνάντηση αποκόμισε την αίσθηση ότι οι δήμαρχοι των σερβικών δήμων στο βόρειο Κόσοβο έχουν κατανόηση, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δέχονται πιέσεις από το Βελιγράδι, από τα επιτελεία κομμάτων.

«Νομίζω ότι η ρητορική από τις συνεντεύξεις τύπου πολιτικών κομμάτων, από τα οποία αποστέλλονται μηνύματα να μην παραιτηθούν οι δήμαρχοι από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μπορεί να μόνο να επιφέρει ζημία σε όσους ζουν στο βόρειο Κόσοβο» τόνισε ο κ. Μπογκντάνοβιτς.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην ακούει τις θέσεις του κράτους, το οποίο νύχτα-μέρα αγωνίζεται να διαφυλάξει το Κόσοβο στο πλαίσιο της Σερβίας και να βελτιώσει τη ζωή των Σέρβων στο Κόσοβο» σημείωσε.

Ο κ. Μπογκντάνοβιτς είπε ότι η Σερβία δίνει αγώνα για να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, ώστε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κοινότητας να μπορεί ευκολότερα να παλέψει για τα νόμιμα συμφέροντά της στο Κόσοβο.

Ο δήμαρχος της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα Κρστιμιρ Πάντιτς δήλωσε χθες ότι το δημοψήφισμα σε τέσσερις δήμους του βορείου Κοσόβου θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου. Οι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου θα κληθούν να απαντήσουν, αν αποδέχονται τη δικαιοδοσία των θεσμών του Κοσόβου στο βορρά.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ