Ρεν προς Ισπανία: Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρεν προς Ισπανία: Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης με στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, επισήμαναν όμως πως η Ισπανία πρέπει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να μειώσει «το υψηλό και απαράδεκτο ποσοστό της ανεργίας».

«Η Ισπανία έλαβε επαρκή μέτρα για να πετύχει μια δημοσιονομική ισορροπία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Όμως, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα για να καταπολεμήσει «το υψηλό και απαράδεκτο ποσοστό ανεργίας», πρόσθεσε ο Ρεν.

Το ποσοστό ρεκόρ της ανεργίας στην Ισπανία ήταν 21,52% για τον ενεργό πληθυσμό το τρίτο τρίμηνο του 2011 και αναμένεται να αυξηθεί το 2012.

Η Τράπεζα της Ισπανίας προβλέπει πως το ποσοστό αυτό θα φτάσει μέσα στη χρονιά το 23,4%, πριν σημειώσει μικρή πτώση το 2013.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ