Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από ναό όπου τελείται οικουμενική συμπροσευχή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από ναό όπου τελείται οικουμενική συμπροσευχή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα μικρή ομάδα του Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Σωματείου Άγιος Βασίλειος, έξω από τον καθολικό καθεδρικό ναό της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που τελούνταν η οικουμενική βραδιά συμπροσευχής καθολικών με άλλα χριστιανικά δόγματα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, δύο ρασοφόροι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο την ώρα που τελούνταν η συμπροσευχή, ωστόσο δεν τους επετράπη η είσοδος από τους παρευρισκόμενους στο ναό.

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου, χριστιανοί διαφόρων ομολογιών συμμετείχαν απόψε στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής.

Στην τελετή αυτή, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαβάζονται κείμενα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, ψάλλονται ύμνοι και γίνονται ομιλίες, με στόχο να τονωθεί το αίτημα ενότητας μεταξύ των χριστιανών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ