Πιέσεις στους Ελληνοκυπρίους λόγω στασιμότητας των διαπραγματεύσεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πιέσεις στους Ελληνοκυπρίους λόγω στασιμότητας των διαπραγματεύσεων

Στις διαπραγματεύσεις δεν καταγράφεται η επιθυμητή πρόοδος, «γεγονός που επιτρέπει σε διάφορους στα Ηνωμένα Έθνη και στη διεθνή κοινότητα, να ασκούν πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού.

Αναφερόμενος στην συνάντηση, που αρχίζει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη μεταξύ του γγ του ΟΗΕ , του προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει από όλους σεβαστό το πλαίσιο επίλυσης του κυπριακού, «το οποίο προβλέπει ότι δεν μπορεί να επανέλθουν συνταγές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, όπως είναι η επιβολή χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας».

Θα πρέπει, επεσήμανε, να γίνει επίσης αποδεκτό ότι δεν είναι χρήσιμη η σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, αν δεν υπάρξει συμφωνία στα ουσιώδη θέματα, που αφορούν τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας, όπως πάντα, θα προτάξει τις βασικές αρχές λύσης του κυπριακού, οι οποίες στηρίζονται στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στις αρχές του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ