Πτώση 21,7% για την οικοδομή τον περασμένο Σεπτέμβιο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πτώση 21,7% για την οικοδομή τον περασμένο Σεπτέμβιο

Νέα μεγάλη πτώση κατά 21,7% σημείωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα, με αποτέλεσμα στο τέλος του 9μήνου 2011 ο οικοδομικός όγκος να έχει συρρικνωθεί κατά 35,5%. Δυσοίωνο, εξάλλου, προοιωνίζεται και το μέλλον για την πάλαι ποτέ "ατμομηχανή της οικονομίας", στην οποία εμπλέκονται δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι, καθώς ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν στους εννέα μήνες πέρυσι, μειώθηκε κατά 28%.

Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:

Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Σεπτέμβριο 2011 σε 3.647 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 635,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.330,9 χιλιάδες m3 όγκου, και παρουσίασε μείωση κατά 7,1 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 23,8% στην επιφάνεια και κατά 21,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2011, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 28% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 40,2% στην επιφάνεια και κατά 35,5% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πτώση ΕΛΣΤΑΤ οικοδομή σεπτέμβριος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ