Αυξημένα τα έσοδα της Broadcom Ελλάς το 2012 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αυξημένα τα έσοδα της Broadcom Ελλάς το 2012

Μεγαλύτερα έσοδα και κέρδη, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2011, κατέγραψε το 2012 η ελληνική τεχνολογική εταιρεία παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων ημιαγωγών (chips) Broadcom Ελλάς, η οποία έχει εξαγοραστεί από την αμερικανική Broadcom Corporation και διαθέτει προϊόντα της ακόμη και σε εταιρείες-κολοσσούς, όπως η Apple, η Nokia, η Motorola και η Samsung.

Σύμφωνα με τον 11ο ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν τον περασμένο χρόνο σε 4,81 εκατ. ευρώ, από 4,16 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,6% σε ποσοστό και κατά 0,65 εκατ. ευρώ σε αξία, προφανώς λόγω διεύρυνσης των εξαγωγών της.

Η Broadcom Ελλάς, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ηλίας Μπούρας, συμπίεσε το μεικτό της περιθώριο (13,3% από 14,8%), αλλά λόγω της αύξησης των εσόδων της βελτίωσε τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (0,555 εκατ. ευρώ, έναντι 0,43 εκατ. ευρώ).

Τελικώς κατέγραψε βελτιωμένα κέρδη προ φόρων 0,34 εκατ. ευρώ το 2012, έναντι αντίστοιχων κερδών 0,30 εκατ. ευρώ το 2011. Μετά τον συνυπολογισμό των φόρων προέκυψαν επίσης βελτιωμένα καθαρά κέρδη 0,275 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 0,27 εκατ. ευρώ το 2011.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, η οποία εδρεύει στον 'Αλιμο Αττικής, ανέρχονται σε 1,42 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 50,2% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 2,83 εκατ. ευρώ.

Η Broadcom Ημιαγωγοί Ελλάς, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, κατασκευάζει κυρίως τσιπάκια-πομποδέκτες για κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς. Είναι διάδοχος της εταιρείας Ελληνικές Εφαρμογές Ημιαγωγών, που ιδρύθηκε το 2001. Ο αμερικανικός όμιλος Broadcom Corporation την εξαγόρασε το 2005.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αύξηση έσοδα Broadcom Ελλάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ