Τα αυστριακά ΜΜΕ μιλούν για το λάθος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τα αυστριακά ΜΜΕ μιλούν για το λάθος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας

Η παραδοχή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των λαθών και της «σημαίνουσας αποτυχίας» του πρώτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, προβάλλεται στα σημερινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας και αναδεικνύεται επίσης σε σχετική ειδησεογραφία στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των αυστριακών εφημερίδων.

Στο πρόγραμμα στήριξης του 2010 υπήρξαν υπερβολικά αισιόδοξες εκτιμήσεις, ως προς την εξέλιξη του ελληνικού χρέους και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη χώρα, τονίζεται στις ειδήσεις της Αυστριακής Ραδιοφωνίας και προστίθεται ότι μεταξύ των προβλέψεων για το ελληνικό χρέος και της πραγματικότητας υπάρχει μια «πολύ μεγάλη» απόκλιση.

Επιπλέον, ενώ για το 2012 αναμενόταν ανάπτυξη της οικονομίας, στην πραγματικότητα η Ελλάδα βρίσκεται το 2013 σε ύφεση, όπως και τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Επισημαίνεται ακόμη ότι στην έκθεση του ΔΝΤ ασκείται κριτική στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο της τρόικας, ενώ υπήρξαν προβλήματα στον συντονισμό, αλλά και μια διαφορετική στόχευση.

Στο δελτίο ειδήσεων της Ραδιοφωνίας, αναφέρεται ότι στην έκθεση γίνεται λόγο και για «σημαίνουσες αποτυχίες» που είχε το πακέτο στήριξης, όπως το γεγονός πως δεν επέστρεψε η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα, αφαιρέθηκε από το τραπεζικό σύστημα ένα 30% των καταθέσεων και τέλος η οικονομία βιώνει μια «πολύ βαθύτερη ύφεση από ό, τι αναμενόταν», με μια «εξαιρετικά υψηλή ανεργία».

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ