Βουλγαρία: Την πρότασή του για τη νέα κυβέρνηση παρουσίασε στον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Την πρότασή του για τη νέα κυβέρνηση παρουσίασε στον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι

Η διοίκηση του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι ανακοίνωσε σήμερα την επαναλειτουργία ενός αντιδραστήρα ισχύος 1.000 μεγαβάτ, ο οποίος επανασυνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο έπειτα από την επισκευή βλάβης που προκάλεσε το κλείσιμο της μονάδας επί επτάωρο τη νύκτα.

Η μονάδα 6 επαναλειτούργησε στις 08.58 (τοπική και ώρα Ελλάδος) έπειτα από την ολοκλήρωση εργασιών επισκευής στο μη πυρηνικό τμήμα του αντιδραστήρα , αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της μονάδας οφείλεται σε δυσλειτουργία συνδέσμου με τον ανιχνευτή πίεσης στο μηχανοστάσιο της μονάδας, από την οποία δεν προήλθε κίνδυνος πυρηνικής μόλυνσης.

Το 36% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας προέρχεται από τον σταθμό του Κοζλοντούι, στον οποίο λειτουργούν δύο αντιδραστήρες ισχύος 1.000 μεγαβάτ σοβιετικής κατασκευής.

Η Βουλγαρία έχει κλείσει τέσσερις παλαιότερους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού τα τελευταία χρόνια κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλειά τους που εξέφρασαν οι Βρυξέλλες.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ