Αιθιοπία: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας οι δυνάμεις της χώρας του να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σύγκρουση με την οργάνωση Μπόκο Χαράμ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αιθιοπία: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας οι δυνάμεις της χώρας του να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σύγκρουση με την οργάνωση Μπόκο Χαράμ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εξέφρασε την ανησυχία του για τους ισχυρισμούς, ότι γίνεται κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις νιγηριανές δυνάμεις που μάχονται την ισλαμική αίρεση Μπόκο Χαράμ , έθεσε το θέμα στον πρόεδρο της Νιγηρίας, ανέφερε ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κέρι που παραβρέθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, σε δείπνο της Αφρικανικής Ένωσης, σημείωσε προς τον νιγηριανό ηγέτη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίζονται το δικαίωμα της αφρικανικής χώρας «στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να το πράξουν έξυπνα και σεβόμενες τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας.

«Η Μπόκο Χαράμ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που δολοφονεί και διαταράσσει την ομαλή διακυβέρνηση της Νιγηρίας και γι αυτό είναι θεμελιώδες δικαίωμα της κυβέρνησης, να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να αντεπιτεθεί κατά των τρομοκρατών» είπε νωρίτερα ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιθιοπίας.

«Με την ευκαιρία αυτή όμως έχω θέσει το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση, και τον υπουργό Εξωτερικών. Έχουμε μιλήσει σχετικά με την επιτακτική ανάγκη τα στρατεύματα της Νιγηρίας να ακολουθούν υψηλά πρότυπα και να μην κάνουν και αυτοί αγριότητες και να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας» συμπλήρωσε.

Κατά την τετραετή εξέγερση της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου της Αφρικής και δεύτερης μεγαλύτερης οικονομία της μαύρης ηπείρου, έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 άτομα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ