Τις νέες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων παρουσίασε ο Μάριος Σαλμάς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τις νέες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων παρουσίασε ο Μάριος Σαλμάς

Περιορισμός των παραβατικών συμπεριφορών παρατηρείται με το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου της «διαδρομής του φαρμάκου», το οποίο πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο, τόνισε ο αναπληρωτής υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παρουσιάζοντας σήμερα τις νέες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων.

Η νέα ταινία που θα φέρουν από τη Δευτέρα 27/5 όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, θα είναι υδατογραφημένη όπως στα χαρτονομίσματα, αποκλείοντας κάθε μορφή παραποίησης και ο έλεγχος για τη γνησιότητα της θα πραγματοποιείται με ειδικό μηχάνημα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Επίσης στο κάθε κουτί θα υπάρχει πλέον μοναδιαίος αριθμός ο οποίος δεν μπορεί να σβηστεί, όπως γινόταν στο παρελθόν.

«Με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία υγείας των Ελλήνων πολιτών, προχωρούμε σήμερα στην αλλαγή των ταινιών γνησιότητας φαρμάκων. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρχει κλοπή στο σύστημα διακίνησης φαρμάκων με πλαστές ταινίες γνησιότητας και ότι οι ασθενείς θα παίρνουν γνήσια φάρμακα», δήλωσε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας ότι η όλη προσπάθεια αποδίδει εκατοντάδες εκατομμύρια. «Μέρος του οφέλους αυτού θα το επιστρέψουμε το προσεχές διάστημα πίσω στον ελληνικό λαό», δήλωσε.

Σε επόμενη φάση, όπως είπε ο κ. Σαλμάς, το σύστημα θα εξελιχθεί ώστε οι ίδιοι οι πολίτες μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων να ελέγχουν τη γνησιότητα του φαρμάκου.

Οι αντιπρόεδροι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Παναγιώτης Βασιλάκης και Μαρία Σκουρολιάκου, σημείωσαν ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και στο πλαίσιο αυτών, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαλμάς, βρέθηκε πρόσφατα φαρμακείο στην οδό Λυκούργου, στην Αθήνα, το οποίο φέρεται να έδινε μη νόμιμα σκευάσματα τύπου «βιάγκρα». Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΦ, τα κουπόνια ήταν πλαστά, ενώ ερευνάται εάν το φαρμακευτικό σκεύασμα ήταν γνήσιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ