Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ στον Ποντιακό ελληνισμό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ στον Ποντιακό ελληνισμό

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με μήνυμά του προς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού, εκφράζει την αλληλεγγύη του κόμματος για την προσπάθεια του για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού. Ταυτόχρονα ενημερώνει το Συμβούλιο ότι το ΚΚΕ έχει ήδη προβεί σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να αποσυρθούν οι διατάξεις του Νόμου 4093-2012, που καταργούν τη μικρή σύνταξη, στο επίπεδο του βοηθήματος, που έπαιρναν οι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει την κατάθεση Ερώτησης (21-1-2013) και στην συνέχεια Επίκαιρης Ερώτησής του βουλευτή του ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη στη Βουλή, που συζητήθηκε την Δευτέρα 28-1-2013, όπου το ΚΚΕ απαίτησε να μην κοπούν οι συντάξεις στους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ

Επίσης αναφέρει την κατάθεση Αναφοράς (1-3-2013) του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, σχετική με την συνταξιοδότηση των ανασφάλιστων υπερήλικων παλλινοστούντων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ