Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Η δραστική μείωση των φορολογικών εσόδων μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση, προειδοποιούν οικονομολόγοι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Η δραστική μείωση των φορολογικών εσόδων μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση, προειδοποιούν οικονομολόγοι

Η δραστική μείωση των φορολογικών εσόδων μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση, προειδοποίησαν οικονομολόγοι, με αφορμή τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια αρχή της βαλκανικής αυτής χώρας.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού του Σαράγεβο "Slobodna Bosna" που αναδημοσίευσε το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων "Hina", επεσήμαναν ότι, σε περίπτωση που αυτή η αρνητική τάση συνεχιστεί, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ξεπεράσει το ποσό των 350 εκ. ευρώ, διπλάσιο απ' ό,τι προβλέπεται και θα μπορούσε να προκαλέσει τον κίνδυνο δημοσιονομικού "εκτροχιασμού".

Από τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (UNO) προκύπτει ότι, τα φορολογικά και τελωνειακά έσοδα το α' τρίμηνο του 2013 είναι τα χαμηλότερα της τελευταίας πενταετίας, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 είναι μειωμένα κατά 45 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την UNO, η σημαντική μείωση των φορολογικών εσόδων μπορεί να αποδοθεί στην "ευρεία διάσταση του λαθρεμπορίου και των περιπτώσεων απάτης στον τελωνειακό τομέα".

Μάλιστα, το εβδομαδιαίο περιοδικό τονίζει, επικαλούμενο την σχετική έκθεση της UNO, ότι "όλο και περισσότερες ποσότητες λαθραίων προϊόντων, κυρίως τσιγάρων, φθάνουν στη χώρα".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία έσοδα μείωση Βοσνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ