Κροατία: Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Κροατίας, Αλβανίας και Μαυροβουνίου για τα έργα των αγωγών TAP και IAP - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Κροατίας, Αλβανίας και Μαυροβουνίου για τα έργα των αγωγών TAP και IAP

Το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου για τη στήριξη και συνεργασία στην υλοποίηση των έργων του Διαδριατικού Αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP) και του αγωγού Ιονίου - Αδριατικής (Ionian Adriatic-IAP), υιοθέτησε η κυβέρνηση της Κροατίας.

Τα δύο έργα των αγωγών φυσικού αερίου μπορούν να εξασφαλίσουν στην Κροατία περισσότερες πηγές ενεργειακών πόρων και να διασφαλίσουν την ενεργειακή της ανεξαρτησία, υπογραμμίζεται - μεταξύ άλλων - σε ανακοίνωση της κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η α' αντιπρόεδρος της κροατικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βέσνα Πούσιτς υπογράμμισε ότι, είναι προς όφελος της Ευρώπης να προμηθεύεται αέριο από την περιοχή της Κασπίας.

Με αυτό το μνημόνιο, πρόσθεσε, η Κροατία υποστηρίζει το έργο του αγωγού TAP.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ