Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ δε διαθέτει την τεχνολογία της πυρηνικής σμίκρυνσης σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ δε διαθέτει την τεχνολογία της πυρηνικής σμίκρυνσης σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο

Η Βόρεια Κορέα δε διαθέτει ακόμα την τεχνολογία της πυρηνικής σμίκρυνσης που είναι απαραίτητη για τον εξοπλισμό ενός πυραύλου, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος στη Σεούλ.

Μετά την πραγματοποίηση της τρίτης της πυρηνικής δοκιμής στις 12 Φεβρουαρίου, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι κατά τη δοκιμή αυτή "χρησιμοποιήθηκε μια συσκευή σε μικρογραφία και πιο ελαφριά", η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα δε διαθέτει την διηπειρωτική ικανότητα (ICBM) ούτε την τεχνολογία σμίκρυνσης της ατομικής βόμβας.

"Δεν πιστεύω ότι έχουν την δυνατότητα σμίκρυνσης μιας πυρηνικής κεφαλής, της τοποθέτησής της στη μύτη του πυραύλου, της επίλυσης του προβλήματος της εκτόξευσης (του πυραύλου), της επιστροφής του (στην ατμόσφαιρα) και του στόχου", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

"Δε νομίζω ότι έχουν επιλύσει όλα αυτά τα θέματα", πρόσθεσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ