Κύπρος: Κομβικό σημείο για την ενεργειακή ανάπτυξη της Κύπρου η επιβεβαιωτική γεώτρηση «Αφροδίτη» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Κομβικό σημείο για την ενεργειακή ανάπτυξη της Κύπρου η επιβεβαιωτική γεώτρηση «Αφροδίτη»

Κομβικό σημείο για τους σχεδιασμούς της Λευκωσίας στον ενεργειακό τομέα και ευρύτερα για τις προοπτικές της οικονομίας, αποτελεί η επιβεβαιωτική γεώτρηση "Αφροδίτη" στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Τα αποτελέσματα της γεώτρησης θα γνωστοποιηθούν 90 ημέρες μετά την έναρξη της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στα μέσα Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης μετά την ανακοίνωση θα καταστεί εφικτή η υπογραφή μακροχρόνιων συμβολαίων αξιοποίησης των κυπριακών κοιτασμάτων, στο τέλος του 2014.

Ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι τα συμβόλαια θα μπορούν να τεθούν ως εγγύηση για να μπορέσει η Κύπρος να επανέλθει στις αγορές και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

«Για τον λόγο αυτόν δόθηκε μεγάλη μάχη για να μείνει εκτός μνημονίου το θέμα της αξιοποίησης του φυσικού αερίου», είπε ο υπουργός.

Εξάλλου, αποκάλυψε ότι ενεργειακοί κολοσσοί έχουν ήδη προσεγγίσει τη Λευκωσία για προαγορά φυσικού αερίου.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ