Σερβία: Νέα θέματα, που δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας, θέτει το Βελιγράδι στις συνομιλίες με την Πρίστινα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Νέα θέματα, που δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας, θέτει το Βελιγράδι στις συνομιλίες με την Πρίστινα

Νέα θέματα, που δεν αποτελούν τμήμα της συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν πρόσφατα Βελιγράδι και Πρίστινα για την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων φέρεται να έχει θέσει επί τάπητος η Σερβία, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κοσόβου.

Αυτά τα θέματα, σύμφωνα με τους κυβερνώντες στην Πρίστινα, μπορούν να συζητηθούν μόνο μεταξύ των πρωθυπουργών της Σερβίας και του Κοσόβου και όχι στη διάρκεια των συνομιλιών (σε χαμηλότερο επίπεδο) για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δήλωσε πως δεν αποκλείεται να χρειαστούν υψηλού επιπέδου συναντήσεις μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας που μονοέγραψε ο ίδιος και ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς, στις Βρυξέλλες, στις 19 Απριλίου.

Η διήμερη συνάντηση μεταξύ των ομάδων που έχουν επιφορτιστεί με την κατάρτιση ενός σχεδίου για την εφαρμογή της συμφωνίας ολοκληρώθηκε, χθες, στις Βρυξέλλες χωρίς αποτέλεσμα επειδή η αντιπροσωπεία της Πρίστινας, σύμφωνα με τον Μάρκο Τζούριτς, σύμβουλο του Προέδρου της Σερβίας, εγκατέλειψε τη συνάντηση.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σερβία συμφωνία θέματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ