Την Τετάρτη τα πρώτα 3 δισ. της μνημονιακής βοήθειας για την Κύπρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Την Τετάρτη τα πρώτα 3 δισ. της μνημονιακής βοήθειας για την Κύπρο

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι αύριο αναμένεται να επικυρωθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) η αποδέσμευση της πρώτης δανειακής δόσης ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, από το συνολικό δάνειο των 10 δισ. ευρώ που θα παραχωρηθεί στην Κύπρο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε δύο δόσεις, η μία εντός του Μαΐου και η άλλη εντός του Ιουνίου. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον Ιούνιο λήγουν μεγάλα δάνεια και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότησή τους. Μεταξύ άλλων λήγει η έκδοση ευρωομολόγων συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία διαφοροποιεί την αποπληρωμή, προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Νωρίτερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το επιτόκιο θα μειωθεί από 4,5% σε 2,5% και το δάνειο θα αποπληρωθεί σε δόσεις, αρχίζοντας από το 2018, αντί της αρχικής ημερομηνίας λήξης που είναι το τέλος του 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ