Σερβία: Νέο κέντρο διανομής του πολυεθνικού ομίλου λιανικού εμπορίου τροφίμων Delhaize, επένδυση ύψους 50 εκ. ευρώ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Νέο κέντρο διανομής του πολυεθνικού ομίλου λιανικού εμπορίου τροφίμων Delhaize, επένδυση ύψους 50 εκ. ευρώ

Επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στη Στάρα Πάζοβα υλοποιεί ο πολυεθνικός όμιλος λιανικού εμπορίου τροφίμων Delhaize, μέσω του νέου κέντρου διανομής, η τελετή θεμελίωσης για την κατασκευή του οποίου έγινε, παρουσία του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης και υπουργού Εμπορίου και Τηλεπικοινωνιών Ρασίμ Λιάγιτς, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Πιερ Ολιβιέ Μπέκερς και αξιωματούχων του Δήμου.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατασκευής των εργασιών του κτιρίου, στο τέλος του 2014, το κέντρο θα εκτείνεται σε 70.000 τετραγωνικά μέτρα και θα απασχολεί περίπου 750 άτομα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης.

Ο κ. Λιάγιτς υπενθύμισε ότι ο όμιλος Delhaize είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Σερβία, έχοντας επενδύσει κεφάλαια άνω του ενός δισ. ευρώ στη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι η κατασκευή του κέντρου διανομής αποδεικνύει πως η Σερβία είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για εταιρείες με ευρύ φάσμα οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας.

Ο τομέας του εμπορίου απασχολεί 350.000 άτομα, τόνισε ο κ. Λιάγιτς και εξέφρασε την ελπίδα, η επένδυση της Delhaize να ενθαρρύνει τους ξένους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στη Σερβία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ομίλου Delhaize σημείωσε ότι η κατασκευή του κέντρου διανομής είναι απόδειξη ότι η Σερβία "είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παρουσίας της Delhaize στην ανατολική Ευρώπη" υπογραμμίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες της σερβικής αγοράς, η οποία - όπως είπε - αναπτύσσεται και είναι πολλά υποσχόμενη.

Επίσης, ανακοίνωσε το άνοιγμα 20 νέων καταστημάτων στη Σερβία εντός του 2013. Η Delhaize στη Σερβία λειτουργεί μέσω των καταστημάτων σούπερ μάρκετ Maxi, Mini Maxi και Tempo διαθέτοντας ένα δίκτυο άνω των 360 καταστημάτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σερβία διανομή πολυεθνικός όμιλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ