Η συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών των δύο πλευρών, δήλωσε ο Μ. Μόντι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών των δύο πλευρών, δήλωσε ο Μ. Μόντι

Η συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας είναι αποτέλεσμα προσπαθειών των δύο πλευρών και της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον, εκτίμησε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας και προσωρινός υπουργός Εξωτερικών, Μάριο Μόντι.

"Είμαι βέβαιος ότι η Ιταλία πρέπει να στηρίξει ισχυρά την πρόοδο των δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή τους πορεία" δήλωσε ο κ. Μόντι.

"Η Ιταλία βλέπει τους γείτονες προς τα ανατολικά και τα νότια με τρόπο που είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ" δήλωσε.

Η συνεργασία με την ΕΕ είναι απαραίτητη με βάση τις αρχές της κατανομής έργου και των οικονομικών κλίμακας, ανέφερε ο κ. Μόντι και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν πολλούς λόγους για συνεργασία στην ευρωμεσογειακή και αφρικανική περιοχή, που αποτελούν σημαντικές περιοχές.

Η επίτευξη συμφωνίας Βελιγραδίου - Πρίστινας είναι επιτυχία και απόδειξη ότι η συνεργασία ΝΑΤΟ και ΕΕ θα πρέπει να γίνει "ραχοκοκαλιά" της κοινής ατζέντας, υπογράμμισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο κ. Μόντι εξήρε τη συμβολή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ