Σερβία: Υποβάλλει παραίτηση ο αρμόδιος της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Υποβάλλει παραίτηση ο αρμόδιος της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει σήμερα ο διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν.

Ο κ. Βούλιν ανακοίνωσε χθες στη διάρκεια εκπομπής στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας RTS ότι υποβάλλει παραίτηση "τώρα ενώπιον της Σερβίας και του λαού και αύριο ενώπιον της κυβέρνησης, του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του πρωθυπουργού, Ίβιτσα Ντάτσιτς".

Ο κ. Βούλιν διευκρίνισε ότι στις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες ήταν κατά της συμφωνίας, ότι θα ήθελε η Σερβία να επιλέξει το δρόμο του δημοψηφίσματος και ότι "έδωσε την υπόσχεσή του στους Σέρβους του Κοσόβου ότι η συμφωνία θα είναι διαφορετική".

"Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι θα είμαι μέρος της ομάδας που θα κυβερνήσει τη χώρα. Δεν του είπα ούτε ναι, ούτε όχι. Αλλά θα πρέπει να τον απογοητεύσω επειδή θα πω όχι", ανέφερε ο κ. Βούλιν σε δηλώσεις του στο RTS

Ο Αλεξάνταρ Βούλιν ήταν ιδρυτικό στέλεχος της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς του κόμματος της συζύγου του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Μίρα Μάρκοβιτς.

Το 2008 ίδρυσε το Κίνημα Σοσιαλιστών, το οποίο προσχώρησε σε συνασπισμό με το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, το κόμμα "Νέα Σερβία" και το Κίνημα "Δύναμη Σερβίας".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ