Κίνα: Οι συνομιλίες είναι ο μοναδικός ενδεδειγμένος τρόπος για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, δηλώνει το Πεκίνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Οι συνομιλίες είναι ο μοναδικός ενδεδειγμένος τρόπος για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, δηλώνει το Πεκίνο

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες είναι ο μοναδικός ενδεδειγμένος τρόπος για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο ύστερα από το αίτημα της Βόρειας Κορέας για την άρση των κυρώσεων εις βάρος της και την δέσμευση των ΗΠΑ να μην εμπλακεί σε "πρακτικές πυρηνικού πολέμου" ως προϋποθέσεις για διάλογο.

Το σχόλιο αυτό έκανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουνίνγκ, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Η ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα της Πιονγκγιάνγκ ήταν η πιο σαφής ως προς τους όρους που θέτει για συνομιλίες ύστερα από εβδομάδες έντασης και πολεμικών απειλών.

Η ένταση πυροδοτήθηκε από την οργή της Βόρειας Κορέας με αφορμή την επιβολή κυρώσεων του ΟΗΕ ύστερα από την τελευταία δοκιμή πυρηνικών όπλων τον Φεβρουάριο και οδήγησε σε μία από τις χειρότερες περιόδους κρίσης στην κορεατική χερσόνησο μετά το τέλος του Κορεατικού Πολέμου το 1953.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ