Ρουμανία: Το Βουκουρέστι αρνήθηκε να ανακοινώσει μία σαφή ημερομηνία για την ένταξή της στο ευρώ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Το Βουκουρέστι αρνήθηκε να ανακοινώσει μία σαφή ημερομηνία για την ένταξή της στο ευρώ

Η Ρουμανία αρνήθηκε να ορίσει μία ημερομηνία για την ένταξή της στο ευρώ, αρνούμενη να εισέλθει «ανεπαρκώς προετοιμασμένη» στο ενιαίο νόμισμα, ανακοίνωσε σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της χώρας αυτής Βίκτορ Πόντα, επισημαίνοντας πάντως πως η ένταξη εξακολουθεί να αποτελεί «βασικό στόχο» της χώρας του.

«Η ένταξη στο ευρώ παραμένει ένας βασικός στόχος για τη Ρουμανία, όμως δεν μπορούμε να εισέλθουμε σ' αυτό ανεπαρκώς προετοιμασμένοι, διότι αυτό θα ήταν κακό κατ' αρχάς για εμάς τους ίδιους και σε δεύτερο επίπεδο για τα άλλα μέλη της ευρωζώνης», φέρεται να δήλωσε ο Πόντα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax.

«Συζήτησα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και με τον υπουργό Οικονομικών και καταλήξαμε πως θα πρέπει να εκπληρώνουμε πλήρως όλα τα κριτήρια πριν την ένταξή μας στο ευρώ», επεσήμανε ο αρχηγός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Mediafax, το Βουκουρέστι θα διαβιβάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμά του για την ένταξη στο ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνει σε αυτό μία ημερομηνία εισόδου του, όπως είχε κάνει νωρίτερα.

Στα μέσα Μαρτίου, ο πρωθυπουργός είχε εκτιμήσει πως ο ορίζοντας για την ένταξη της χώρας στο ευρώ θα μπορούσε «να τοποθετηθεί γύρω στο 2020», υποστηρίζοντας πως μία ημερομηνία για «ένταξη το 2015 δεν αποτελεί πλέον αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση», άποψη με την οποία είχε συμφωνήσει και ο κεντροδεξιός πρόεδρος της χώρας Τραϊάν Μπασέσκου.

Από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εκτός από τη Ρουμανία, και η Πολωνία και η Δημοκρατία της Τσεχίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αναβάλουν για μεταγενέστερη ημερομηνία την ένταξή τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ