Σλοβενία: Το λιμάνι του Κόπερ υποδέχεται το Arctic Sunrise της Greenpeace - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Το λιμάνι του Κόπερ υποδέχεται το Arctic Sunrise της Greenpeace

Το παγοθραυστικό Arctic Sunrise της Greenpeace θα καταπλεύσει, σήμερα, στο λιμάνι του Κόπερ, στη Σλοβενία, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας του για τη βιώσιμη αλιεία.

Έως την Παρασκευή θα διοργανωθούν εν πλω διάφορες εκδηλώσεις παρουσίασης των επιβλαβών αποτελεσμάτων της βιομηχανικής αλιείας και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο πλοίο.

Η περιοδεία του Arctic Sunrise ξεκίνησε πριν από έναν μήνα από τη Ρουμανία και από τότε το πλοίο έχει αγκυροβολήσει στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κροατία. H Greenpeace σε κάθε χώρα συλλέγει χάρτινα καραβάκια με υπογραφές υποστήριξης της βιώσιμης ανάπτυξης της αλιείας και των αλιέων μικρής κλίμακας.

Το παγοθραυστικό μετά τη Σλοβενία θα συνεχίσει το ταξίδι του για τη Σικελία, την Ισπανία τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Η περιοδεία πραγματοποιείται τη χρονική περίοδο που οι διαπραγματεύσεις για την κοινή αλιευτική πολιτική της ΕΕ εισέρχονται στο τελευταίο στάδιο και στόχος είναι να απευθυνθεί έκκληση στους Ευρωπαίους υπουργούς να δώσουν στους αλιείς μικρής κλίμακας πρόσβαση σε αλιευτικά πεδία, σύμφωνα με το σλοβενικό τμήμα της Greenpeace.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να συμπεριλάβει τους μικρούς αλιείς στην πολιτική διαβούλευση στην οποία αυτή τη στιγμή κυριαρχούν "οργανώσεις και λόμπι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεγάλων καταστροφικών βιομηχανικών αλιευτικών στόλων", σημειώνει η Greenpeace.

Με το παγοθραυστικό ταξιδεύουν επίσης αλιείς από τη μία χώρα στην άλλη και παραδίδουν ένα λύχνο που συμβολίζει την κοινή μάχη για υγιείς ευρωπαϊκές θάλασσες.

Ένας Κροάτης ψαράς συνεπώς μεταβαίνει με το Arctic Sunrise στη Σλοβενία για να μεταφέρει τις απόψεις του για την κατάσταση και τις προτάσεις του για τη βελτίωσή της.

Στο πλοίο της Greenpeace θα διεξαχθεί συζήτηση για την αλιεία και το μέλλον της, στην οποία θα λάβει μέρος η γενική γραμματέας Γεωργίας και Περιβάλλοντος Τάνια Στρνισα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ