Θεσσαλονίκη: Συλαλλητήριο εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Συλαλλητήριο εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι στον κλάδο στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

" Η κατάσταση στον κλάδο μας είναι τραγική. Η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 40%, στη Χαλυβουργία, την ΕΛΒΟ, τη ΣΙΔΕΝΟΡ και άλλες μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις είναι στην ημερήσια διάταξη οι μειώσεις προσωπικού, η εκ περιτροπής εργασία και πολλοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι", μας είπαν ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας, Γιάννης Στεφανόπουλος, και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μακεδονίας-Θράκης των εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου, Δημήτρης Σιαμπάνης. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη με τα προβλήματα στα ναυπηγεία και γενικότερα τις αμυντικές βιομηχανίες, καθώς και την κρίση στον τομέα των κατασκευών.

Το "παρών" στη διαμαρτυρία έδωσε και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΕΚΘ στα αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου, οι οποίοι ζητούν να γίνουν επενδύσεις άμεσα, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και ακόμη: Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να ανακληθούν απολύσεις, να επαναλειτουργήσουν κλειστές επιχειρήσεις, να μην πουληθούν η ΛΑΡΚΟ, Η ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να καταργηθούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ