Πύθωνας ή κροκόδειλος; Ποιος μπορεί να είναι ο νικητής σε αυτή την μάχη; Προς μεγάλη έκπληξη πολλών, το φίδι είναι αυτό που κατασπαράζει τελικά το ερπετό.
Οι φωτογραφίες της άνισης μάχης αναρτήθηκαν από την σελίδα στο Facebook της GG Wildlife Rescue Inc και τις οποίες κατέγραψε ο Μάρτιν Μούλερ που ήταν παρών στην απίστευτη σκηνή. Ο φωτογράφος είδε το συγκεκριμένο είδος πύθωνα, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φίδι της Αυστραλίας, να καταβροχθίζει έναν αυστραλιανό κροκόδειλο του γλυκού νερού την ώρα που έκανε καγιάκ στο Μάουντ Ίσα του Κουίνσλαντ.
Viral οι φωτογραφίες της άνισης μάχης
Φυσικά, οι φωτογραφίες του έγιναν viral συγκεντρώνοντας μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 13.000 likes, με πολλούς να σοκάρονται που κάποιος έθεσε την ζωή του σε κίνδυνο για να φωτογραφήσει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο. «Υπέροχες φωτογραφίες! Νόμιζα πως ο κροκόδειλος θα κέρδιζε» σχολίασε ένας χρήστης με έναν άλλον να προσθέτει: «Το μόνο μου ερώτημα είναι γιατί ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έκανε καγιάκ σε ένα μέρος όπου υπάρχουν φίδια που μπορούν να καταπιούν ένα ολόκληρο κροκόδειλο». Κι ένας τρίτος σχολίασε εύστοχα: «Αυτό είναι σίγουρα στη λίστα των κορυφαίων 10 τρόπων που δεν θέλω να πεθάνω».
Ο ιδιοκτήτης της GG Wildlife Rescue Inc Μισέλ Τζόουνς δήλωσε στην Daily Mail πως έχει και ο ίδιος δύο τέτοιους πύθωνες ως κατοικίδια και πρόσθεσε: «Είναι σύνηθες για τα φίδια να τρώνε οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει στο στόμα τους», ενώ ανέφερε ότι δεν είναι ασυνήθιστο ένας πύθωνας να φάει έναν ολόκληρο κροκόδειλο γιατί μπορεί να ανοίξει το σαγόνι του τόσο πολύ ώστε να είναι μεγαλύτερη η μπουκιά του.
Πριν από λίγο καιρό, είχε γίνει viral ένας άλλος πύθωνας, μήκους τριών μέτρων που κατασπάραξε στον αέρα ένα πουλί στην νότια Ουαλία. Να σημειωθεί πάντως πως σε αντίθεση με τους κροκόδειλους του αλμυρού νερού, αυτοί που ζουν σε γλυκά νερά, δεν επιτίθενται σε ανθρώπους παρά μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας, ενώ ο συγκεκριμένος πύθωνας δεν είναι δηλητηριώδης.
Φωτογραφίες: Facebook/ GG Wildlife Rescue Inc