Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό του κελιού που κρατούνταν ο Οσκαρ Πιστόριους στη Νότιο Αφρική.
Λίγα 24ωρα πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Αφρικής, αποφασίσει αν ο θάνατος της Ρίβα Στέενκαμπ θεωρείται ανθρωποκτονία από αμέλεια ή μια δολοφονική ενέργεια.
Ο χρυσός παραολυμπιονίκης έχει καταδικαστεί σε πενταετή ποινή κάθειρξης για την ανθρωποκτονία εξ' αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.
Δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τις φυλακές Kgosi Mampuri ΙΙ στην Πρετόρια, όπου φυλάσσονταν ο παραολυμπιονίκης από τη Νότια Αφρική. Οι φυλακές στεγάζουν 7.000 κρατούμενους, σε κάτω από μη αξιοπρεπείς συνθήκες. Οι συνήγοροι του Πιστόριους, επανειλημμένως είχαν κάνει λόγο για τις συνθήκες κράτησης του πελάτη τους, εκφράζοντας το φόβο ότι αν καταδικαζόταν σε φυλάκιση, θα έπεφτε θύμα επιθέσεων από συμμορίες εξαιτίας της αναπηρίας του.
Το κελί του διαθέτει ένα μονό κρεβάτι, μια λεκάνη και ένα ντουλαπάκι. Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο αφού εξέτισε το ένα πέμπτο της ποινής του για ανθρωποκτονία.