O. Τζέι Σίμπσον: Η δολοφονία της συζύγου του, του εραστή της και η καταδίωξη που έμεινε στην ιστορία [βίντεο] - iefimerida.gr

O. Τζέι Σίμπσον: Η δολοφονία της συζύγου του, του εραστή της και η καταδίωξη που έμεινε στην ιστορία [βίντεο]

O O Τζέι Σίμπσον αθωώνεται
Η στιγμή που ο Ο. Τζέι Σίμπσον ακούει την αθώωσή του για τους φόνους της πρώην συζύγου του και του εραστή της

Η είδηση του θανάτου του Ο. Τζέι Σίμπσον αποτελεί πρώτο θέμα ήδη στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρώην άσος του NFL ήταν το πρόσωπο της δεκαετίας στα 90s, όχι όμως για τη σπουδαία καριέρα του στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, αλλά για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και του εραστή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν 12 Ιουνίου του 1994, όταν μαζί με την εν διαστάσει σύζυγό του είχαν πάει σε μία σχολική εκδήλωση της κόρης τους. Στη συνέχεια, η μητέρα του παιδιού τους οργάνωσε ένα δείπνο σε εστιατόριο μαζί με την οικογένειά της, αλλά δεν κάλεσε τον Σίμπσον. Στο εστιατόριο αυτό, σερβιτόρος ήταν ο Ρον Γκόλντμαν, ο οποίος ήταν και ο… εραστής της.

Η πεθερά του Σίμπσον είχε καλέσει το εστιατόριο αργότερα, λέγοντας πως είχε ξεχάσει τα γυαλιά της, και ο Γκόλντμαν ανέλαβε να τα πάει στο σπίτι της συζύγου του Σίμπσον.

Εκεί τα πράγματα «άναψαν», με τον Σίμπσον να φτάνει στο σπίτι και να τους αντικρίζει μαζί, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έφυγε αρχικά από το σπίτι και επέστρεψε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, όπου τους δολοφόνησε και τους δύο με μαχαίρι. Τη γυναίκα του την έσυρε ως τα σκαλιά της εισόδου του σπιτιού, ενώ τον εραστή της μερικά μέτρα πιο μακριά.

Αμέσως εξαφανίστηκε και η αστυνομία άρχισε να τον αναζητεί, αλλά αυτός είχε φύγει για το Σικάγο. Εκεί τον περίμενε η αστυνομία και πλήθος δημοσιογράφων. Αφού έδωσε αίμα, στις 17 του μηνός του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο. Η υπόθεση, όμως, δεν θα τελείωνε εκεί. Αν και ο δικηγόρος του είπε πως θα πάει να παραδοθεί, αυτός εξαφανίστηκε και θεωρήθηκε φυγόδικος.

Ο OJ με τη βοήθεια του συναθλητή του, Αλ Κάουλινγκς, μπήκε σε ένα λευκό Ford Bronco, με τον Σίμπσον να απειλεί πως, αν δεν τον αφήσουν ελεύθερο, θα βάλει τέλος στη ζωή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχισε αμέσως καταδίωξη, η οποία καλύφθηκε live από όλα τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, ακόμη και με ελικόπτερα, μια καταδίωξη που καθήλωσε τη χώρα και έμελλε να κάνει ασύλληπτα νούμερα (95.000.000 τηλεθεατές).

Η καταδίωξη κράτησε δύο ώρες. Τελικά, ο Ο. Τζέι Σίμπσον επέστρεψε στο σπίτι του, όπου και συνελήφθη, με εκατοντάδες τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους να έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. Χρειάστηκε πρώτα να περάσουν 45 λεπτά για να βγει από το αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε ένα ψεύτικο μούσι και άλλα σύνεργα μεταμφίεσης, μαζί με ένα πιστόλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ο. Τζέι Σίμπσον αθωώθηκε για τον φόνο, φυλακίστηκε για ληστείες

Αν και οι πράξεις του έδειχναν την ενοχή του, ο ίδιος στο δικαστήριο δήλωσε αθώος. Ο δικηγόρος του κατάφερε να τον γλιτώσει από τα ισόβια με ένα έξυπνο τρικ. Του ζητήθηκε να τεστάρει ένα από τα πιο σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος, δύο γάντια latex που είχαν αίματα. Όταν προσπάθησε να τα βάλει, δεν του έκαναν.

Ο δικηγόρος του -σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της δίκης- πήρε έναν σκούφο, προσπάθησε να τον φορέσει και δεν χωρούσε στο κεφάλι του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν κάνουν. Και εάν δεν κάνουν, πρέπει να αθωωθεί» είπε.

Η δίκη κράτησε 133 μέρες και, τελικά, οι δικαστές στις 3 Οκτωβρίου του 1995 κι έπειτα από 3 ώρες συνεδρίασης, αποφάσισαν να τον αθωώσουν, σε μια απόφαση που μεταδόθηκε live και είχε 150 εκατομμύρια οθόνες καρφωμένες σε αυτό το γεγονός. Ο Σίμπσον χαμογέλασε, οι γονείς των δύο θυμάτων ξέσπασαν σε κλάματα και ο πρώην άσος του NFL συνέχισε τη ζωή του.

Όχι για πολύ βέβαια, αφού λίγα χρόνια μετά συνελήφθη για ληστείες και απαγωγές, με συνέπεια να μπει στη φυλακή το 2007 με ποινή 33 χρόνια. Το 2017 αποφυλακίστηκε υπό όρους, λόγω υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ο ΤΖΕΙ ΣΙΜΠΣΟΝ δολοφονία φυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ