Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για διαφήμιση και τα ΜΜΕ -Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ - iefimerida.gr

Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για διαφήμιση και τα ΜΜΕ -Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για διαφήμιση -Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που φέρνει ριζικές αλλαγές στη διαφήμιση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Νωρίτερα σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η αναφορά στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι «τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων».

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταμάτης, υποστήριξε ότι έκθεση του ΓΛΚ τυπικά υπάρχει, άρα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει κώλυμα, ενώ σημείωσε πως η τροπολογία κατατέθηκε σε αυτό το νομοσχέδιο προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα της διαφήμισης πριν αρχίσει η νέα σεζόν. Στο σύνολό του ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Οριακές βελτιώσεις για τις αμοιβές των διαφημιστικών εταιρειών κάνει η κυβέρνηση αναμορφώνοντας το άρθρο 1 της τροπολογίας για τα ΜΜΕ, ωστόσο κρατάει τα υπόλοιπα άρθρα της τροπολογίας για τις συγκεντρώσεις των media και τις διευκολύνσεις στα μεγάλα υπερχρεωμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Διαφήμιση τροπολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ